Güncel Patoloji Dergisi 2018 , Vol 2 , Num 2
Sosyal Medya ve Patoloji: Twitter da takip edilmesi faydalı bazı uluslararası #hasthag?ler
Pembe Oltulu 1
1 Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Tıp Fakültesi, Patoloji Abd, Konya

Özet

Giriş:

Sosyal medya platformları (SM); akıllı telefonlar ve internet bağlantısı üzerinden insanların tüm dünya çapında anında iletişimine imkan veren 21. Yüzyıla damga vuran platformlardır. Arkadaşlık, akrabalık iletişimleri, reklam, alışveriş gibi pekçok alan yanısıra mesleki amaçlarla kullanımları güngeçtikçe yaygınlaşmaktadır. Pekçok negatif yönler ve legal tehlikelerine rağmen üye sayıları günden güne artmakta ve vazgeçilememektedirler.

Bilim dünyası eğitim ve gelişim amacıyla bu platformları yaygın olarak kullanmaktadır. Patoloji bu alanı en doğru ve yaygın kullanan bilim dallarındandır.

Bilimsel taramalar ve ilgi alanlarına yönelmede #Hasthag önemli bir kavramdır. #, bir kelime ve kelime dizisinin arada boşluk olmaksızın ardardda sıralandığı bir nevi anahtar kelime veya kelime dizinidir.

Bu bildiride; twitter?da takibi faydalı bazı patoloji #?lerini tanıtmayı amaçlıyorum.

Olgu:

#Pathology, #pathologist: Genel olarak tüm patoloji paylaşımlarına eklendiğinden bu # ile pekçok önemli bilgi ve olguya ulaşmak mümkündür

#pathJC, #dermpathJC: Bazı önemli makalelerin belirlenmiş bir zaman diliminde uluslararası planda tartışıldığı makale tartışma kulübünü ifade eder. Tecrübelerinde aktarıldığı çok faydalı bir platformdur.

#dermpath, #Gynpath, #GUpath, Pulmpath, Pedipath, #Cytopath, #GIpath, #Endopath, #hemepath, IHCpath ?: İlgili Patoloji alt dalına ait tüm vaka ve bilgilere kolaylıkla ulaşılabilir.

#pathboards, #knoworfail: sınavlar yada günlük hayatta işe yarayacak önemli noktaları hatırlatır.

#PathTweetAward: en popüler tweet ödülü için oylama yapabilirsiniz.

#Sanjayed: Pulmoner patolog Sanjay Mukhopathyay?a özgü vaka temelli zorlayıcı ancak öğretici pulmoner patoloji eğitim #?i.

#Mottirl: Sanjay Mukhopathyay tarafından oluşturulan ve tam bir klasik haline dönüşen dünya üzerinde sosyal medya aracılığı ile tanışıyor olan Patologların ilk yüzyüze karşılaşmaları anında aldıkları selfie fotoğrafı ile birlikte paylaştıkları sosyal patoloji #?i.

#PathArt: Bu # ile patoloji ve sanatsal yansımaların çoğunluğuna ulaşmak mümkündür.

#Pembified, #Pembify: Patoloji alanında klasik haline gelen pekçok #?in oluşturulmasında katkısı olan Sanjay Mukhopathyay tarafından oluşturulmuş olup akıllı telefon uygulaması ile patoloji tweetlerinde büyütecin kullanımını ifade eder.

Sonuç:

Twitter hesabı açmak, Patoloji alanında kullanmak ve # kullanımını önemsemek mesleki olarak gelişimimize katkı sağlayabilir